Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare dividend pe 2022 de la BVB: randament de 40% de la Rompetrol Well Services, solicitarea venind chiar de la acţionarul majoritar. Acţiunile, plus 15%, dar vânzători puţin

Cel mai mare dividend pe 2022 de la BVB: randament de 40%...

Autor: Liviu Popescu

11.04.2022, 00:03 4544

Cu 15% se apreciau vineri după-amiază acţiunile Rompetrol Well Services (PTR), pe tranzacţii de circa 150.000 de lei şi cu o balanţă puternic înclinată spre cumpărători în detrimentul vânzătorilor, ca urmare a unei propuneri de dividende care asigură un randament mamut de 40%, cel mai mare de până acum de la Bursa de Valori Bucureşti.

Propunerea de dividende vine din partea acţionarului majoritar, respectiv kazahii de la KMG International, adică are toate şansele de a trece de votul acţionarilor. Astfel, divizia de servicii petroliere a Rompetrol a notificat investitorii cu privire la faptul că grupul kazah KMG International a solicitat dividende de aproximativ 46 de milioane de lei.

Kazahii au transmis o solicitare pentru completarea ordinii de zi a AGOA din 27 aprilie cu aprobarea repartizării a 16 mil. lei din rezervele constituite din profitul net din anii precedenţi şi 30 mil. lei din rezerve către dividende. Cu alte cuvinte, un dividend de 0,057 lei pe acţiune plus un altul de 0,107 lei pe acţiune, adică unul cumulat de 0,165 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO