Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare fond de pensii are 80 de milioane de euro pentru investiţii în acţiuni

Cel mai mare fond de pensii are 80 de milioane de euro...

Autor: Roxana Pricop

28.01.2016, 00:07 2161

Fondul de pensii private obligatorii NN , cu active de 9,1 mld. lei şi administrat de NN Pensii, are în plan investiţii de 80 mil. euro (360 mil. lei) în acţiunile companiilor listate la bursa din Bucureşti în acest an, nivel apropiat de cel plasat anul trecut.

„Pentru 2016, investiţiile în acţiuni ale fondului de pensii obligatorii administrat de NN ar trebui să fie de aproximativ 80 mil. euro, cuantumul investit pe piaţa locală depinzând însă de lichiditatea şi de noile oportunităţi ce se vor crea pe această piaţă“, a declarat pentru ZF Raluca Ţintoiu, directorul general al NN Pensii.

Fondul NN este cel mai mare investitor local de pe bursa de la Bucureşti, cu plasamente de circa 1,5 miliarde de lei în acţiuni româneşti. Achiziţiile sau vânzările pe care le face sunt atent urmărite de întreaga piaţă de capital.

Managerul fondului de pensii private obligatorii NN se aşteaptă ca acţiunile din sectorul financiar să evolueze cel mai bine în acest an pe bursa de la Bucureşti, graţie îmbunătăţirii condiţiilor de creditare şi scăderii costului riscului pe care băncile îl înregistrează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO