Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare fond listat a cumpărat acţiuni de 3,8 mil. lei în octombrie

Cel mai mare fond listat a cumpărat acţiuni de 3,8 mil....

Autor: Roxana Pricop

12.11.2015, 00:06 715

Fondul închis de investiţii STK Emer­gent, listat la bursa de la Bu­cu­reşti, şi-a redus cu 3,8 milioane de lei de­ţinerile de numerar din porto­fo­liu pe parcursul lunii octombrie, folosind banii pentru a cumpăra ac­ţiuni la com­pa­niile din sectorul pe­trolier şi al me­talelor in­dustriale cotate pe pieţele ex­terne.

„Ca şi în lunile ante­rioare, am con­tinuat să efectuăm achiziţii de titluri ale com­paniilor ce acti­vează în sectorul pe­trolier şi al metalelor industriale, cu oca­zia noilor corecţii din cursul lunii. La mo­mentul redactării ra­portului, va­loa­rea por­to­foliului tran­zac­ţio­nabil de ac­ţiuni este de 41,73 mil. lei, variaţia aces­tuia faţă de finalul lunii sep­tem­brie fiind de plus 13,14%“, scriu ma­na­gerii fon­du­lui în raportul pe luna oc­tom­brie. STK Emergent, ad­mi­nistrat de so­cie­tatea STK Fi­nancial, este cel mai mare fond închis listat pe bursa de la Bu­cureşti, cu active nete de 64,43 mi­l. lei la finalul lunii octombrie. În octom­brie, fon­dul a raportat un ran­da­ment de 4,2%.

„Volatilitatea ridicată a firmelor din sectorul petrolier şi minier din ul­tima perioadă constituie un indiciu pri­vind finalul trendului de scădere. Deşi pe termen scurt se pot înregistra va­riaţii negative, credem că acestea vor fi de moment şi ţintim ren­tabilitatea pe care aceste pla­sa­mente o pot aduce în lunile viitoare datorită supravânzării şi subeva­luării prezente“, mai spun ad­ministratorii în raport.

Printre in­ves­titorii în fondul închis se numără şi omul de afa­ceri Zoltan Boszor­menyi, care în luna august a fost raportat pe bursă cu o de­ţinere de 5,2% din capitalul STK Emer­gent (STK), în valoare de 3,7 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO