Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare fond listat la Bursă a cumpărat acţiuni de 14 mil. lei

Nicolae Pascu, administratorul STK Emergent

Nicolae Pascu, administratorul STK Emergent

Autor: Roxana Pricop

18.02.2016, 00:05 904
STK Emergent (STK), fond închis de investiţii listat la bursa din Bucureşti, şi-a redus expunerea pe cash în luna ia­nua­rie, alocând plasamente de 14,4 mil. lei în acţiuni din sectorul petrolier şi al metalelor industriale, tranzacţionate pe  bursa de la Londra.
 
„În cursul lunii ianuarie am crescut uşor expunerea pe sectorul petrolier, con­co­mi­tent cu reinvestirea par­ţială a numerarului în sectorul me­ta­lelor industriale, ceea ce a con­dus la o reducere a pon­derii disponibilităţilor bă­neşti din totalul portofoliului tran­zac­ţio­nabil la 22,6%, de la 61,1% cât a fost la finele anului 2015“, spune ad­mi­nistratorul fon­du­lui, so­cietatea STK Financial, în raportul lunar.
 
Activele nete ale fon­du­lui erau de 59,5 milioane de lei la finalul lunii ia­nuarie, în scădere cu 2,5%. Spre com­pa­raţie, indicele BET, principala re­ferinţă a bursei de la Bucureşti, a scăzut cu 10%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO