Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare IPO din istoria Poloniei: platforma de e-commerce Allegro, cu fondul MID Europa Partners în acţionariat, s-a listat la Varşovia şi a depăşit CD Projekt

Cel mai mare IPO din istoria Poloniei: platforma de...

Autor: Tibi Oprea

12.10.2020, 15:24 835

Allegro.eu, platformă de e-commerce în primele 10 la nivel global şi cel mai cunoscut brand online polonez, s-a listat cu succes astăzi la Bursa de la Varşovia (WSE) sub simbolul ALE în ceea ce este cea mai mare Ofertă Publică Iniţială (IPO) din Polonia.

La preţul din ofertă de 43 de zloţi polonezi pe acţiune, capitalizarea bursieră a companiei la debutul la tranzacţionare a fost de 44 de miliarde de zloţi polonezi (9,8 mld. euro).

Luni, la ora 15.15 (ora României), acţiunile ALE urcau cu 61% faţă de preţul din ofertă, emitentul ajungând la o capitalizare de circa 66,5 miliarde de zloţi polonezi (14,8 mld. euro), arată datele de la WSE.

Spre comparaţie, CD Projekt, firma din spatele seriei de jocuri The Witcher şi a doua cea mai mare companie listată din Polonia, are circa 36,4 miliarde de zloţi polonezi, în timp ce PGNiG, societate de stat care explorează şi produce gaze naturale, este al treilea cel mai mare emitent de la Varşovia, cu o capitalizare de 29,6 miliarde de zloţi polonezi, iar PKO BP, cea mai mare bancă locală, este a patra cea mai mare companie, cu 27,8 miliarde de zloţi polonezi capitalizare.

“Alăturându-ne cu partenerii, am ajutat Allegro să se dezvolte în una dintre cele mai mari 10 platforme de e-commerce. Sunt foarte mulţumit de faptul că această poveste de succes CEE a fost recunoscută de atât de mulţi investitori instituţionali şi de retail reputabili. Allegro poate acum să înceapă un nou capitol de creştere ca şi companie publică, după ce a încheiat cel mai mare IPO din istoria Burse de la Varşovia”, a declarat Pawel Padusinski, partener şi şef al biroului MID Europa Partners din Varşovia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO