Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare producător de drone din lume, care pregătea listarea la bursă, a descoperit o schemă de fraudă gigant în propria companie

Cel mai mare producător de drone din lume, care...

Autor: Alex Ciutacu

22.01.2019, 00:00 1240

Producătorul chinez de drone nonmilitare DJI Technology, care vrea să se listeze la bursă şi încearca să obţină un IPO de 500 milioane dolari, a anunţat că a descoperit o fraudă masivă organizată de o parte din angajaţi, care ar putea duce la pierderi de 150 de milioane de dolari pentru exerciţiul financiar 2018, potrivit MarketWatch. 

Frauda a fost descoperită prin prisma unei investigaţii interne, iar mai mulţi angajaţi care au umflat preţurile pentru propriul câştig au fost concediaţi, potrivit sursei citate. DJI nu a transmis câţi oameni au fost implicaţi, însă a clasificat schema drept una „extinsă”.

„Luăm măsuri pentru a ne consolida metodele interne de control”, a transmis cel mai mare producător de drone din lume în cadrul unei declaraţii citate de publicaţia Bloomberg.

„Vom continua să investigăm situaţia şi cooperăm în întregime cu organele legii în această investigaţie”. La sfârşitul anului 2017, compania avea o cifră de afaceri de circa 2,8 miliarde dolari şi circa 6.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO