Burse - Fonduri mutuale

Cel mai puternic bancher din America, Jamie Dimon de la JPMorgan avertizează că urmează să vină „un uragan economic”. Acţiunile sectorului financiar au început să scadă instantaneu

Cel mai puternic bancher din America, Jamie Dimon de la...

Autor: Robert Manea

04.06.2022, 23:01 36903

Cel mai puternic bancher al Americii, Jamie Dimon – directorul executiv al JPMorgan a avertizat miercuri că „un uragan economic” începe să se apropie, fără a da alte explicaţii.

Acţiunile sectorului financiar au scăzut instantaneu: Citigroup -2,6%, Goldman Sachs -3%; Morgan Stanley -2,5%; Bank of America -2,5%.

Investitorii pe pieţe financiare sunt în alertă maximă având în vedere că mesajele care vin din economie sunt destul de proaste, începând de la creşterea dobânzilor în încercare de a stăvili inflaţia până la perspectiva tot mai probabilă a unei recensiuni în SUA.

Inflaţia este la un maxim de 40 de ani în SUA şi la un maxim de 20 de ani în Europa, iar Băncile Centrale sunt nevoite să crească dobânzile, ceea ce pune presiune şi mai mare asupra economiilor.

Războiul din Ucraina şi tensiunile geopolitice fac viaţa şi mai grea, iar consumatorii încep să fie loviţi din toate părţile.

Bursele sunt pe minus de la începutul anului, iar prognozele sunt din ce în ce mai proaste.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO