Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare consumator de energie electrică al ţării este în corzi: Alro Slatina spune că preţurile la energie au ajuns nefundamentate şi nesustenabile. „Situaţia economică este fluidă şi extrem de volatilă“

Cel mai mare consumator de energie electrică al ţării...

Autor: Tibi Oprea , Eduard Ivanovici

23.12.2021, 00:07 1604

♦ Analiştii de la Wood & Company menţin recomandarea de cumpărare şi preţul ţinţă de 4,4 lei pe acţiune, cu un randament potenţial de peste 100%.

Chiar şi cu până la 20% se depreciau acţiunile Alro Slatina (simbol bursier ALR), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa şi cel mai mare consumator de energie din România, pe parcursul şedinţei de ieri, reacţia puternic negativă a investitorilor venind pe fondul afirmaţiilor şoc ale sindicaliştilor cu privire la închiderea treptată a producţiei din cauza preţurilor astronomice la energie. Tot ieri şi conducerea Alro Slatina a venit cu o reacţie oficială la Bursa de Valori Bucureşti.

„Cu privire la ştirile apărute în presa românească referitoare la închiderea iminentă a activităţii de producţie, societatea anunţă investitorii şi publicul interesat că nu a luat o decizie în acest sens în forurile statutare, în ciuda situaţiei excepţionale de pe pieţele de energie şi gaze. Conducerea societăţii priveşte cu îngrijorare evoluţiile recente ale preţului energiei, considerând nivelurile atinse în ultimele zile ca fiind nefundamentate şi nesustenabile din punct de vedere econo­mic. Situaţia economică este fluidă şi extrem de volatilă, iar în momentul în care conducerea societăţii va lua decizii de impact pentru societate şi investitori, va anunţa acest lucru potrivit reglementarilor în vigoare“, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO