Burse - Fonduri mutuale

​Cel mai scump aur pe pieţele externe din ultimii şapte ani. Paladiumul, argintul şi platina, la maxime. “Tensiunile dintre Iran şi SUA au escaladat până la punctul de fierbere, iar asta a împins în sus preţurile”

​Cel mai scump aur pe pieţele externe din ultimii...

Autor: Tibi Oprea

06.01.2020, 12:14 225

Cotaţia spot XAU a aurului a crescut luni cu până la 1,8% şi a atins cel mai înalt nivel din aprilie 2013 încoace, de 1.579,72 dolari uncia, în contextul în care investitorii preferă să se refugieze în active mai puţin riscante în urma escaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran ca urmare a asasinării de către Trump a generalului Qasem Soleimaini, potrivit Reuters.

“Geopoliticile preiau scena centrală. Tensiunile dintre Iran şi SUA au escaladat până la un punct de fierbere, iar asta a împins în sus preţurile aurului”, spune Benjamin Lu, analist la Phillip Futures.

Creşterea cotaţiei spot XAU de luni este cea mai mare apreciere zilnică pentru cotaţia metalului preţios din şedinţa din 23 august 2019 încoace. Preţul aurului este de asemenea la mai puţin de 1% de maximele atinse în aprilie 2013, ceea ce înseamnă că depăşirea acestui prag ar putea împinge aurul la 1.600 de dolari pe termen scurt spre mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO