Burse - Fonduri mutuale

Cele mai căutate companii de investitorii de la Bursă şi-au majorat marjele de profit în S1/2019. Romgaz conduce topul cu 34%

Finanţe personale

Cele mai căutate companii de investitorii de la Bursă...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2019, 17:05 921

Spre comparaţie, în S1/2018 Romgaz avea o marjă de profit de 31,6%. Petrom, cea mai valoroasă companie de la Bursa românească, are o marjă de profit de 17,4%. Pe de altă parte, pe podium sunt trei companii de stat, toate din energie.

Romgaz, Nuclearelectrica şi Trans­gaz sunt companiile ale căror acţiuni intră în structura indicelui BET-XT şi care înregistrează pe baza rezultatelor financiare afe­rente S1/2019 cele mai ridicate marje ale profitului net, indicator care arată în procente cât de profitabilă este activitatea unei companii, potrivit datelor agregate de ZF.

Cu cât marja de profit este mai mare, cu atât compania respectivă îşi permite să investească mai mult în activitate şi să suporte mai uşor diverse majorări ale costurilor de finanţare, ceea ce diminuează riscul activităţii acestei companii. Totodată o marjă ridicată de profit înseamnă că emitenţii au mai mult spaţiu pentru a-şi recompensa investitorii cu dividende atractive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO