Burse - Fonduri mutuale

Cele mai mari 10 deţineri din portofoliul Fondului Proprietatea

Cele mai mari 10 deţineri din portofoliul Fondului...
02.05.2015, 14:11 901

Mai sunt mai puţin de 24 de ore până miercuri, 29 aprilie, când Fondul Proprietatea (FP) se va lista la bursa de la Londra, devenind astfel cea mai mare companie românească, după active, cotată pe o piaţă străină. Investitorii îşi fac calcule acum cu privire la care ar putea fi preţul acţiunilor la Londra, care vor fi rulajele şi ce impact va avea listarea asupra tranzacţiilor de la Bucureşti. 

Miza listării secundare a Fondului Proprietatea pe bursa de la Londra este scăderea discountului de tranzacţionare al ac­ţiunilor, în prezent de circa 20%, până la 15% din activul net cât este menţionat în noul contract de administrare semnat de Franklin Templeton, prin accesarea de noi investitori. Fondul american de hedging Elliott, cel mai mare acţionar al FP cu 19% din capital, a fost cel care a introdus în noul contract de management ţinta de discount de 15% pentru managerul FP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO