Burse - Fonduri mutuale

Cele mai mari cinci investiţii la bursă ale Pilonului II îi revin unui singur fond: NN Pensii. Care sunt acestea

Cele mai mari cinci investiţii la bursă ale Pilonului...

Autor: Liviu Popescu

26.09.2018, 00:06 1396

NN Pensii este cel mai mare fond de pensii private din România, cu circa 2 milioane de participanţi şi active nete de 16 miliarde de lei. Rata anualizată de rentabilitate (august 2017-august 2018) este de 3,5%.

Fondul Proprietatea, Banca Transil­vania, BRD, Petrom şi Romgaz sunt cele mai mari investiţii la bursa de la Bucureşti ale fondului de pensii private NN Pensii, care administrează econo­mi­sirile pentru pensie ale circa 2 milioane de români, potrivit celor mai recente date, cele de la finele anului 2017. 

Fondul administrat de NN Pensii a ajuns să ocupe primele cinci poziţii în topul celor mai mari pachete de la bursa românească a celor şapte administratori, respectiv Fondul Proprietatea (485 milioane lei), Banca Transilvania (394 milioane lei), BRD (255 milioane de lei), Petrom (246 milioane de lei), Romgaz (230 milioane de lei). A şasea cea mai mare investiţie la bursă a unui fond de pensii este cea a Metropolitan Life la Banca Transilvania, de 204 milioane de lei.  

NN Pensii are o deţinere de 6% din capitalul social al Fondului Proprietatea, emitent cu expunere pe companii de importanţă strategică pentru economia românească, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Petrom. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO