Burse - Fonduri mutuale

Cele mai mari contracte pe gaze: Romgaz anunţă semnarea a patru contracte de vânzare de gaze cu Engie România şi E.ON Energie România, cu o valoare cumulată de peste 4,5 mld. lei, adică 900 mil. de euro

Cele mai mari contracte pe gaze: Romgaz anunţă semnarea...

Autor: Eduard Ivanovici

07.11.2022, 17:55 13633

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (SNG), controlat de statul român, a informat pe 7 noiembrie piaţa de capital cu privire la încheierea a patru tranzacţii, două cu Engie România şi două cu E.ON Energie România, conform BVB.

A doua cea mai mare companie listată la bursa locală a vândut astfel gaze de 1,7 miliarde de lei către Engie, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaze, cele două contracte făcând referire la perioada cuprinsă între 6 octombrie 2022 şi 1 aprilie 2023, deci aproximativ şase luni.

În ceea ce priveşte E.ON Energie România, companie din grupul german E.ON, specializată în furnizarea de utilităţi, tranzacţiile sunt în valoare cumulată de 2,8 miliarde de lei. Primul dintre ele vizează vânzarea de gaze în intervalul 1 septembrie 2022 – 1 aprilie 2023. Romgaz menţionează perioada 1 octombrie 2022 – 1 aprilie 2023 pentru al doilea contract.

Pe 27 octombrie, Romgaz a anunţat încheierea a trei tranzacţii similare cu Engie, Electrocentrale Bucureşti şi E.ON Energie România, contractele valorând în total 1,7 miliarde de lei.

Ulterior, compania a mai semnat un contract de vânzare gaze cu Electrocentrale Bucureşti, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din Capitală, de 330 de milioane de lei. Romgaz nu a dezvăluit cantitatea de gaze în niciunul dintre rapoartele publicate la Bursă.

La ora publicării ştirii, acţiunile SNG urcau cu 2,5%, pe un rulaj de aproape un milion de lei. Compania are o valoare de piaţă de circa 14,9 miliarde de lei, potrivit datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO