Burse - Fonduri mutuale

Cele mai mari dobânzi pentru titlurile de stat Fidelis: micii investitori de la Bursa de Valori Bucureşti vor putea împrumuta din 6 iunie 2022 statul român chiar şi cu 7,8% pe an

Cele mai mari dobânzi pentru titlurile de stat Fidelis:...

Autor: Liviu Popescu

05.06.2022, 10:49 8122

♦ Noua finanţare, care se va derula din 6 iunie şi până pe 21 iunie, vine cu cele mai mari dobânzi de la lansarea Fidelis, din vara lui 2020 încoace ♦ Două tranşe în lei şi două în euro.

Cei care vor să-şi completeze portofoliul investiţional cu titluri de stat Fidelis, instru­mente emise de statul român prin Ministerul Finanţelor şi a căror tranzacţionare – atât cumpărare cât şi vânzare prin intermediul BVB este neimpozabilă, vor putea ca de săptămâna viitoare să împrumute statul român la dobânzi record, chiar şi de 7,8% pe an.

Aceste titluri de stat Fidelis sunt diferite de cele Tezaur anunţate miercuri de Ministerul Finanţelor în contextul în care primele urmează să fie listate la Bursa de la Bucureşti şi pot fi cumpărate prin brokeri şi prin sindicatul bancar de intermediere, în timp ce Tezaur nu este tranzacţionabil şi poate fi cumpărat prin Trezorerie şi Poştă.

Astfel, de luni, 6 iunie 2022 şi până pe 21 iunie 2022, statul român – prin Ministerul Finanţelor, vinde din nou titluri de stat Fidelis către investitorii persoane fizice, la doar două luni după precedenta astfel de emisiune, arată datele agregate de ZF. Această finanţare, care ca şi precedentele va ajunge la Bursa de la Bucureşti, este structurată pe două tranşe – lei şi euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO