Burse - Fonduri mutuale

Cele mai performante 10 fonduri de obligaţiuni locale în ultimul an, randamente de la minus 5,4% la plus 3,6%

Autor: Tibi Oprea

23.11.2022, 07:00 892

Spre comparaţie, indicele BET-BK, folosit ca benchmark de administratorii de fonduri şi alţi investitori instituţionali, are o scădere de 18,9% în aceeaşi perioadă.

Cele mai performante 10 fonduri des­chise de obligaţiuni de pe pia­ţa locală înregistrează în ultimele 12 luni încheiate la 31 octom­brie 2022 randamente cu­prin­se între minus 5,35% şi plus 3,63%, po­trivit datelor agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă indicele bursier BET-BK, de referinţă pentru administratorii de fonduri şi alţi investitori instituţionali, înregistrează o scădere de 18,9%, iar indicele principal BET are un minus de 14,3%, conform calculelor realizate de ZF.

Din rândul celor 23 de fonduri locale de obligaţiuni, doar cinci au randamente pozitive în ultimul an, în contextul în care instrumentele cu venit fix au pierdut din tracţiune în ultima perioadă din cauza inflaţiei, care a erodat puternic randamentele în astfel de investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO