Burse - Fonduri mutuale

Cele mai performante cinci fonduri deschise locale, randamente cuprinse între 3,5% şi 25,5% în 2022. Activele tuturor fondurilor locale, scădere de 1,7% în decembrie

Autor: Eduard Ivanovici

11.02.2023, 11:23 3252

Cele 240 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, minus 14,4% pe active în anul precedent.

Primele cinci fonduri deschise locale, listate în funcţie de performanţă, au afişat randa­mente anuale nete cuprinse între 3,5% şi 25,5% în 2022, conform datelor Asociaţiei Administra­torilor de Fonduri (AAF).

Cea mai bună evoluţie de anul trecut este cea a Audas Piscator, fond cu randa­ment absolut, administrat de Atlas Asset Management. Pe locul doi, cu o perfor­manţă de 7,3%, se află BT Energy, fond de acţiuni, gestionat de BT Asset Management.

BRD simplu, fond de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix al BRD Asset Management, se află pe poziţia a treia, cu un plus de 4,4%. BT Fix, care se încadrează la categoria „alte fonduri“, are un randament de 4,1%. Ultimul loc este ocupat de Certinvest Obli­gaţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO