Burse - Fonduri mutuale

Cele mai valoroase zece companii de la bursă au urcat cu 22 mld. lei în nouă luni din 2019 şi au ajuns la o capitalizare totală de 89 de miliarde de lei

Cele mai valoroase zece companii de la bursă au urcat cu...

Autor: Liviu Popescu

02.10.2019, 18:21 207

Spre comparaţie, în septembrie 2018 cele mai valoroase zece companii aveau o capitalizare totală de 78 de miliarde de lei, plus 6,5 miliarde de lei. Companiile au început 2019 la o bază de raportare foarte joasă, ca urmare a prăbuşirilor determinate de OUG 114.

Cele mai mari zece companii de la bursa românească în funcţie de valoarea de piaţă au urcat cu 22 mi­liarde de lei în primele nouă luni din 2019 şi au ajuns la o capitalizare totală de 89 miliarde de lei, echivalentul unei aprecieri de 33%, potrivit calculelor realizate de ZF din platforma BVB. 

Deşi la prima vedere evoluţia pare una spectaculoasă, în realitate aceasta este doar consecinţa faptului că piaţa de capital din România a început anul 2019 de la o bază de raportare foarte joasă, reflectată prin preţurile acţiunilor, ca urmare a Ordonanţei 114 care a prăbuşit indicii bursieri şi care pentru unii investitsori a creat oportunităţi de achiziţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO