Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai mari zece companii de la Bursa de la Bucureşti: Petrom (23 mld. lei), Banca Transilvania (16 mld. lei), FP (13 mld. lei), pe podium. Romgaz iese din top 3, iar în top 10 ntră ONE United Properties în locul Zentiva

Care sunt cele mai mari zece companii de la Bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

09.08.2021, 07:30 2754

Fondul Proprietatea urcă de pe locul patru pe trei, BRD de pe cinci pe patru, iar Romgaz cade de pe trei pe cinci Cele mai mari zece companii de la bursa de la Bucureşti, în mare parte aşa-zisele blue chip-uri, au o capitalizare cumulată de circa 99 mld. lei, în creştere cu 18%, sau 15,2 miliarde de lei, faţă de începutul acestui an One United Properties, listată pe 12 iulie, pe locul 10 cu 2,8 mld. lei, în locul Zentiva.

Cele mai mari zece companii de la bursa de la Bucureşti, dintre care nouă sunt incluse în structura indicelui principal BET, au o capitalizare cumu­lată de circa 99 miliarde de lei, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza celor mai recente preţuri de tranzacţionare.

Spre comparaţie, la începutul anului 2021 cei mai mari 10 emitenţi aveau circa 83,7 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că de la începutul anului încoace „perla“ bursieră a urcat cu 18%, sau 15,2 miliarde de lei, în contextul unui burse în creştere, prin prisma BET, de circa 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO