Burse - Fonduri mutuale

Celule Electrice Băileşti, una din firmele controlate de moştenitorii lui Chelu, a intrat în faliment

Celule Electrice Băileşti, una din firmele controlate...

Autor: Liviu Popescu

23.01.2017, 00:03 7625

Celule Electrice Băileşti (CLEL), care se ocupa cu fabricarea aparatelor de distribuţie şi control al electricităţii, a intrat în faliment la aproape un an şi jumătate după ce firma şi-a declarat insolvenţa, în aprilie 2015, fiind şi suspendată de la tranzacţionare.

La preţul de atunci al unei acţiuni, de 0,0429 lei, capitalizarea se ridica la 2,4 mil. lei. Mai multe firme şi Primăria Băileşti au cerut intrarea în insolvenţă pentru datorii neplătite în cuantum cumulat de circa 418.000 de lei.

Compania era controlată de moştenitorii omului de afaceri Cătălin Chelu, decedat în decembrie 2014. Celule Electrice Băileşti figurează ca acţionar cu 14,8% la Altur Slatina (ALT), care se ocupă cu fabricarea pieselor pentru automobile.

Printre clienţii companiei se numărau Complexul Energetic Craiova, Oţelinox Târgovişte, Alum Tulcea, Electrocentrale Bucureşti, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu. La finele anului 2015, Celule Brăileşti avea 35 de angajaţi, afaceri de 676.000 de lei şi pierderi de o jumătate de milion de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO