Burse - Fonduri mutuale

Cemacon a prelungit mandatul directorului general pentru încă patru ani

Cemacon a prelungit mandatul directorului general pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

14.07.2014, 17:58 230

Producătorul de blocuri ceramice Cemacon (CEON), care deţine o unitate de producţie la Zalău, a prelungit mandatul directorului general, Liviu Stoleru, pentru încă patru ani. Liviu Stoleru a preluat managementul Cemacon în 2010, având o experienţă de peste 17 ani în management, vânzări, marketing şi distribuţie în FMCG, industria petrolieră şi cea a materialelor de construcţii.

În primele trei luni ale anului 2014, compania a obţinut o cifră de afaceri de 7 milioane de lei, mai mare cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar veniturile operaţionale au fost mai mari cu 40%. Până la finalul anului Cemacon şi-a propus o creştere cu 31% a cifrei de afaceri faţă de 2013, când a avut afaceri de 48 mil. lei (10,8 mil. euro), şi un profit operaţional cu 28% mai mare.

Pentru următorii patru ani obiectivul principal Cemacon este dublarea valorii afacerii.

Înfiinţată în anul 1969 la Zalău, compania a fost privatizată integral în 1999. Fostul management a contractat în anul 2007 un credit de 26 de milioane de euro pentru a construi o nouă fabrică în Recea, lângă Zalău. Datoria companiei a ajuns să depăşească de cinci ori cifra de afaceri şi să pună Cemacon într-o situaţie clară de supraîndatorare. Venirea lui Liviu Stoleru la conducerea companiei, a însemnat demararea unui proces de turnaround management.

Cei mai mari acţionari ai Cemacon sunt fondul de investiţii KJK Fund SICAV-SIF, SSIF Broker şi firma Andrei&Andrei Consultanţă, deţinută de Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania, care deţin cumu­lat aproape 77% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO