Burse - Fonduri mutuale

Cemacon, companie controlată de fraţii Pavăl de la Dedeman, a demarat procedura de achiziţie a producătorului de blocuri ceramice Euro Cărămida din Bihor

Cemacon, companie controlată de fraţii Pavăl de la...

Autor: Eduard Ivanovici

12.01.2023, 18:25 8484

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj-Napoca (simbol bursier CEON) a informat piaţa de capital cu privire la demararea procedurii de achiziţie Euro Cărămida, societate activă pe piaţa producătorilor de blocuri ceramice pentru construcţii cu sediul în judeţul Bihor.

„În acest sens, Cemacon a depus la Consiliul Concurentei documentaţia necesară pentru avizarea tranzacţiei, urmând ca după obţinerea avizului Consiliului Concurentei să fie urmaţi ceilalţi paşi procedurali”, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Listate pe segmentul principal al BVB, acţiunile CEON sunt deţinute în proporţie de 78% de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, fondatorii Dedeman. PIF Industrial deţine 16,8% din capitalul social, restul revenind altor acţionari.

Anul trecut, Pavăl Holding a devenit cel mai mare proprietar de birouri român, cu un portofoliu de 800 de milioane de euro şi clădiri ce pot găzdui peste 35.000 de oameni în Bucureşti şi Cluj.

Acţiunile CEON sunt pe minus cu 0,67% în 2023 şi cu 12,5% în ultimele 12 luni, când au înregistrat tranzacţii de 4,3 milioane de lei. Compania are o valoare de piaţă de 416,2 milioane de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO