Burse - Fonduri mutuale

Centrele comerciale listate la bursă şi-au majorat afacerile cu până la 9% în trimestrul al treilea

Centrele comerciale listate la bursă şi-au majorat...

Autor: Ioana Tudor

03.12.2014, 00:08 311

Cele trei centre comerciale listate la bursa din Bucureşti - Unirea Shopping Center, Bucur Obor şi Cocor - au încheiat trimestrul al treilea cu afaceri în creştere de până la 9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost mai active în atragerea de noi chiriaşi. Bucur Obor a avut cea mai mare creştere de profit, de 23%.

Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM), care deţine două centre comerciale, în Bucureşti şi Braşov, a raportat afaceri de 19,3 milioane de lei în trimestrul al treilea, în urcare cu 5% raportat la perioada similară a anului trecut.

Compania a trecut pe profit de un milion de lei în iulie-septembrie după pierderi de 1,4 milioane de lei în intervalul similar din 2013. Firma realizează venituri din închirierea şi subînchirierea spaţiilor proprii sau închiriate, precum şi din servicii de parcare şi activitatea de marketing. Magazinul Unirea, unul dintre cele mai vizitate centre comerciale bucureştene, oferea anul trecut 8% din totalul spaţiilor comerciale existente în Bucureşti.

După marile inaugurări din anii trecuţi, în 2014 centrul comercial nu a atras niciun chiriaş de anvergură. Compania este controlată de omul de afaceri Dan Adamescu şi are o valoare de piaţă de 181,6 mil. lei.

Magazinul Bucur Obor (BUCU) din Capitală a obţinut afaceri în creştere cu 9% în trimestrul al treilea, la circa 3,5 mil. lei, de la 3,2 mil. lei. Societatea obţine venituri din chirii şi din asocierile în participare, care au fost încheiate în 1995 pentru o perioadă de douăzeci de ani. Asocierile în participare sunt contracte speciale prin care două sau mai multe persoane fizice sau juridice prestează în comun activităţi comerciale şi împart profitul obţinut. Magazinul Bucur Obor a marcat un câştig net de 2,1 mil. lei în trimestrul al treilea, mai mare cu 23,5% faţă de rezultatul obţinut în intervalul similar din anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO