Burse - Fonduri mutuale

Centrul comercial Unirea din Capitala a ajuns la o valoare de 120 mil. euro pe Bursa

Centrul comercial Unirea din Capitala a ajuns la o valoare de 120 mil. euro pe Bursa
08.08.2007, 19:43 20

Capitalizarea bursiera a companiei Unirea Shopping Center Bucuresti (SCDM), care are in portofoliu centrul comercial cu acelasi nume din centrul Capitalei, a ajuns la aproape 120 mil. euro, de aproape 2,5 ori mai mare decat la sfarsitul anului trecut.
Titlurile Unirea Shopping Center au scazut ieri cu 2,7%, inchizand sedinta de tranzactionare la 180 lei/actiune, dupa ce atinsesera luni un maxim istoric de 185 lei/actiune. La inceputul anului, actiunile companiei erau cotate la 75 lei/actiune.
Actionarii Unirea Shopping Center (SCDM) au hotarat in urma cu o luna sa majoreze capitalul social prin aport in natura al actionarului majoritar, compania Nova Trade, contributia reprezentand investitia in parcajul multietajat amenajat langa magazinul Unirea. Aportul in natura urmeaza sa fie evaluat de un expert numit de judecatorul delegat de la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Investitia in constructia parcarii, care a fost finalizata in 2005, s-a ridicat la circa 15 mil. euro.
Unirea Shopping Center este controlat in proportie de 65,44% de catre compania Nova Trade, detinuta de familia Adamescu, in timp ce un pachet de 10,95% din actiuni au fost rascumparate de catre companie. Restul de 23,6% din actiuni sunt in posesia micilor actionari.
Proprietarul magazinului a anuntat la inceputul acestui an ca intentioneaza sa investeasca peste 100 mil. euro pentru a dubla, in urmatorii trei ani, suprafata de 80.000 de metri patrati a centrului comercial, suma urmand sa provina din credite bancare.
Unirea Shopping Center a inregistrat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de 16,8 mil. lei (circa 5 mil. euro), in urcare cu 17,2% fata de perioada similara a anului precedent, iar profitul brut a avansat cu 64,8%, la 3,38 mil. lei (1 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO