Burse - Fonduri mutuale

Ceramica Iaşi ia credite de 12 milioane de euro şi răscumpără acţiuni de până la 2 milioane de euro

Ceramica Iaşi ia credite de 12 milioane de euro şi...

Autor: Adrian Cojocar

23.06.2014, 00:06 533
Conducerea Ceramica Iaşi (CERE), al doilea jucător pe piaţa producătorilor de blocuri ce­ramice din România con­tro­lat de fon­dul de investiţii Advent, a convocat ac­ţio­narii în vederea aprobării unui credit de până la 12 mil. euro, precum şi răscum­pă­ra­rea unui pachet de până la 10% din capitalul so­cietăţii pen­tru maximum 2,07 mil. euro.
 
Aceasta este prima mişcare din ulti­mii ani a fondului Advent, care controlează aproa­pe 85% din acţiuni, prin care şi-ar pu­tea consolida participaţia pe care o deţine la producătorul de blocuri ceramice. În cazul în care ac­ţio­narii vor decide redu­ce­rea capi­ta­lului social prin anu­larea acţiunilor răs­cum­­părate de pe piaţă, Ad­vent va ajunge să con­troleze aproape integral compania.
 
În acţionariat se găseşte şi SIF Moldova, care deţine 6,5% din acţiunile Ceramica Iaşi.
 
Ceramica vrea să plătească un preţ de până la 0,8 lei/acţiune pentru răs­cum­pă­ra­rea de acţiuni, aproape dublu faţă de actuala co­taţie din piaţă, de 0,415 lei/ac­ţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO