Burse - Fonduri mutuale

Cercel a înregistrat pierderi de 7,9 mil. lei la Concefa în trimestrul trei

 Cercel a înregistrat pierderi de 7,9 mil. lei la Concefa în trimestrul trei

Foto: Ana Poenariu

Autor: Adrian Cojocar

14.11.2011, 10:53 467

Firma de construcţii Concefa Sibiu (COFI), controlată de omul de afaceri Horaţiu Cercel, a raportat în trimestrul trei o pierdere de 7,9 mil. lei (1,9 mil. euro), faţă de un câştig de 1,5 mil. lei (0,4 mil. euro) în intervalul similar din 2010. Afacerile au stagnat în perioada iulie - septembrie, la 24,2 mil. lei (5,7 mil. euro).

Reprezentanţii companiei spun că pierderile au fost generate de costurile mai ridicate din proiectul Silver Mountain şi penalităţilor de întârziere la proiect.

"La toate acestea s-au mai adăugat şi volumul ridicat al cheltuielilor cu amortizarea, diferenţele de curs valutar, ritmul greoi al încasărilor dar mai ales influenţa mediul economic dificil. În acest context am continuat să ne concentrăm asupra măririi volumului de afaceri", spun reprezentanţii Concefa.

După primele nouă luni constructorul din Sibiu a înregistrat o scădere de 12,2% a afacerilor, la 51,4 mil. lei (12,2 mil. euro), şi a trecut pe pierdere, cu 11,5 mil. lei (2,7 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO