Burse - Fonduri mutuale

Cererea fostului preşedinte ANAF Sebastian Bodu de anulare a dividendelor suplimentare distribuite de Transelectrica, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Cererea fostului preşedinte ANAF Sebastian Bodu de...

Autor: Roxana Rosu

13.11.2017, 10:27 459

Tribunalul Bucureşti a respins vineri cererea depusă de Sebastian Bodu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care a dat în judecată Transelectrica, unde deţine o acţiune, solicitând suspendarea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor privind acordarea unor dividende suplimentare în valoare de 170 de milioane de lei.

Transelectrica (TEL), deţinută de statul român în proporţie de 58,68%, a distribuit deja în acest an dividende în valoare de 137,88 milioane lei.

”Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează acţionarii că în data de 10 noiembrie 2017 Tribunalul Bucureşti - Secţia a VI-a Civilă a respins ca neîntemeiată, cererea din dosarul nr. 39867/3/2017 având ca obiect ”acţiune în anulare a hotărârii AGA nr. 11 din data de 16 octombrie 2017”, cerere formulată de reclamantul, domnul Sebastian BODU. Cu recurs în cinci zile de la pronunţare”, se arată în anunţul postat de Transelectrica la BVB.

Sebastian Bodu a luat o acţiune similară şi în cazul companiei Transgaz, la care de asemenea deţine o acţiune, şi a cerut în instanţă anularea deciziei acţionarilor din 23 octombrie prin care compania a aprobat dividende suplimentare de 171 mil. lei. Cererea de dividende suplimentare la Transgaz a venit din partea acţionarului majoritar al companiei, Ministerul Economiei, în vederea echilibrării bugetului de stat, afectat de încasările mai mici din TVA şi majorările salariale.

Transelectrica, listată la Bursa de Valori Bucureşti, are o capitalizare de 2,1 miliarde de lei. Compania este deţinută în proporţie de 58,7% de statul român, prin Ministerul Economiei, restul fiind deţinut de alţi acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO