Burse - Fonduri mutuale

Cererea record de benzină din SUA urcă preţul acţiunilor Petrom de la Bucureşti cu 2,2%

Cererea de benzină din SUA a atins maximul record de 9,84 milioane de barili săptămâna

Cererea de benzină din SUA a atins maximul record de 9,84 milioane de barili săptămâna

Autor: Liviu Popescu

04.08.2017, 00:00 620

Preţul barilului de petrol s-a poziţionat pe o pantă ascendentă la jumătatea săptămânii ca urmare a creşterii cererii de combustibil din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, dar şi ca urmare a datelor publicate de Departamentul de Energie (EIA). Scăderea stocurilor de petrol a fost mai mică decât cea prognozată, se arată într-un raport al XTB România.

„Rezervele au scăzut cu 1,5 milioane de barili în ultima săptămână a lunii iulie, cu 50% mai puţin decât au estimat analiştii. În acelaşi timp, cererea de benzină a atins un maxim record de 9,84 de milioane de barili”, notează analiştii XTB România. Ieri la ora 13:00 o acţiune a OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la bursa de valori de la Bucureşti, se tranzacţiona la 0,32 lei, în urcare cu 1% faţă de şedinţa precedentă pe un rulaj de 714.000 de lei. Ieri seară acţiunile OMV Petrom au închis în urcare cu 2,2%. De la începutul anului acţiunile SNP au plus 21%, faţă de 17% cât are indicele de referinţă BET.

„David Thompson, vicepreşedintele executiv al Powerhouse (un broker din Washington specializat pe mărfuri) se aşteaptă ca «bulls» să preia controlul pieţei. Contrar faptului că cererea pentru petrol a scăzut, piaţa a cunoscut o creştere de 14,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, notează analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO