Burse - Fonduri mutuale

Certinvest accelerează achiziţiile şi cumpără şi fondul de pensii facultative al Metropolitan Life

Certinvest accelerează achiziţiile şi cumpără şi...

Autor: Roxana Pricop

18.12.2014, 12:02 543

Societatea Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri mutuale, cu active în gestiune de 250 milioane de lei, ar fi cumpărat şi fondul de pensii facultative Pensia Mea, cu active în gestiune de 40,2 milioane de lei, de la administratorul controlat de compania de asigurări Metropolitan Life, potrivit unor surse din piaţă.

Fondul Pensia Mea a făcut parte din grupul britanic Aviva alături de Certinvest până în 2012, însă odată cu retragerea Aviva de pe piaţa locală fondul de pensii a fost preluat de compania de asigurări Metropolitan Life iar Certinvest a fost răscumpărată de la grupul britanic de către Eugen Voicu, fondatorul societăţii de administrare.

Reprezentanţii Certinvest nu au dorit să comenteze informaţia.

Achiziţia fondului de pensii faculative are loc în acelaşi timp cu semnarea unui acord între Certinvest şi SIF Transilvania pentru a prelua compania de asigurări AXA Life. Certinvest a anunţat astăzi că va achiziţiona o participaţie de 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance, în timp ce SIF Transilvania va achiziţiona 30%.

Ziarul Financiar a scris încă din 8 decembrie că Certinvest vrea să cumpere AXA Asigurări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO