Burse - Fonduri mutuale

Certinvest: Doar 18% este reprezentată în BET structura PIB pe resurse

Răzvan Rusu. Foto: Octav Ganea

Răzvan Rusu. Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

17.07.2014, 00:00 226

Bursa de la Bucureşti este concentrată pe patru mari sectoare de active (energie, servicii financiare, industrie şi utilităţi), iar acest lucru expune investitorii instituţionali de tipul fondurilor de investiţii şi de pensii private, asigurătorii la un risc sistemic în portofoliile investiţionale şi, de cele mai multe ori, aceştia sunt determinaţi să caute diversificarea în pieţele internaţionale de capital, este de părere Răzvan Rusu, director de investiţii la societatea de administrare a investiţiilor Certinvest.

„Circa 82% din structura PIB pe resurse nu este reprezentată în cel mai important indice al Bursei de la Bucureşti. Mai important decât listările statului este să vedem companii antreprenoriale, în special din domeniile de activitate subreprezentate în indici sau la bursă în general cum ar fi industria IT sau sănătatea, că îşi doresc să se listeze. În mod evident, este necesar ca acestea să aibă un istoric de performanţă validat şi un plan de afaceri solid pe termen lung. Cred însă că pentru liderii sau competitorii de top din fiecare segment de piaţă există premise pentru a întruni condiţiile necesare unei listări de succes din care să aibă de câştigat atât investitorii, cât şi antreprenorii“, a spus directorul Certinvest.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO