Burse - Fonduri mutuale

CFR la bursă? Noul program al guvernului provizoriu al PNL promite redresarea companiilor din transport inclusiv prin listări la Bursă, dar elimină vechea promisiune pentru Pilonul II

CFR la bursă? Noul program al guvernului provizoriu al...

Autor: Liviu Popescu

12.02.2020, 00:02 592

În noul program al guvernului provizoriu al PNL, care ar putea fi condus de premierul Ludovic Orban, desemnat de preşedintele Iohannis, se arată că executivul vrea să continue un program accelerat de redresare şi de stopare a declinului companiilor de stat din transporturi, „inclusiv prin măsuri precum listarea la bursă a unor pachete de acţiuni a acestor companii”.

Afirmaţia poate fi găsită la pagina 22. Dar în noul program nu se mai găseşte promisiunea de a majora contribuţia procentului virat de români la Pilonul II de pensii private, cel mai probabil întrucât acest lucru ar însemna un efort bugetar de câteva miliarde de lei, greu de susţinut în actualele condiţii ale finanţelor.

În precedentul program, cel din toamna anului 2019, se menţiona doar de listări ale unor companii la care statul este acţionar, precum Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, fără să se menţioneze un sector anume. De altfel, la listarea Hidroelectrica, promisă şi în vechiul şi în noul program de guvernare, pe lângă faptul că executivul ia în calcul listarea unui pachet de acţiuni, a apărut şi următoarea formulare “dar păstrarea controlului statului român în această companie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO