Burse - Fonduri mutuale

Chelu, suparat ca i-au fost anulate voturile la SIF5

05.09.2008, 22:54 18

Catalin Chelu, presedintele SIF Moldova (SIF2), spune ca actionarii SIF Oltenia (SIF5) si organele pietei de capital ar trebui sa ia pozitie in ceea ce priveste modul de desfasurare a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de la finele saptamanii trecute, care l-a reconfirmat in functia de presedinte al societatii pe Dinel Staicu.
Staicu a fost mentinut in pozitia de presedinte al SIF Oltenia dupa ce mai bine de jumatate din voturile exprimate de cei prezenti la Adunarea Generala au fost suspendate pe motiv ca respectivele persoane actioneaza concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu.
"Imi exprim indignarea in ceea ce priveste modul incorect si nelegal in care s-a desfasurat AGA de la aceasta societate (n.r. - SIF Oltenia), cu atat mai mult cu cat aceasta a fost condusa de catre insusi vicepresedintele acestei societati", a declarat Catalin Chelu.
El mai spune ca anularea voturilor s-a facut ca urmare a unor "motive inventate in mod ad-hoc" si le clasifica drept "ridicole".
Chelu recunoaste de asemenea ca la Adunarea Generala a urmarit sa-l dea jos pe Dinel Staicu de la conducerea SIF Oltenia, motivand ca acesta este implicat in mai multe dosare penale.
"Pozitia mea in cadrul AGA a urmarit sa inlature posibilitatea ca un administrator trimis in judecata sa continue sa administreze o importanta societate financiara cu toate implicatiile asupra increderii investitorilor in piata de capital din Romania", spune Catalin Chelu.
El mai considera ca o problema reala este aceea ca SIF Oltenia este condusa in continuare de o persoana care este acuzata de savarsirea unor infractiuni, iar "o mana de functionari au manipulat voturile intr-o AGA fara ca nimeni sa sesizeze acest lucru si sa ia masurile legale".
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare cerceteaza modul in care s-a desfasurat Adunarea Generala a Actionarilor SIF Oltenia de la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit informatiilor din piata, la intrunire au fost suspendate de conducerea societatii voturile unor pachete de actiuni reprezentand 8% din capitalul SIF Oltenia, pe motiv ca ar fi detinute de persoane care actioneaza concertat cu Catalin Chelu.
Potrivit ultimelor raportari ale Bursei, din luna ianuarie a acestui an, omul de afaceri detine impreuna cu alte persoane cu care actioneaza concertat 1,23% din actiunile SIF Oltenia.
Conform legislatiei in vigoare, nici un actionar sau grup de actionari care actioneaza in mod concertat nu poate detine mai mult de 1% din capitalul unei SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO