Burse - Fonduri mutuale

Chevron anunţă răscumpărări de acţiuni de 75 miliarde dolari şi creşte dividendele după rezultate record

Chevron anunţă răscumpărări de acţiuni de 75...

Autor: Liviu Popescu

25.01.2023, 23:49 334

Gigantul energetic Chevron a anunţat miercuri seară un program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 75 de miliarde de dolari şi o creştere a dividendelor. Acţiunile Chevron au crescut cu 3% în cadrul tranzacţiilor extinse. 

Programul de răscumpărare va intra în vigoare la 1 aprilie, fără o dată de expirare stabilită, a precizat compania într-un comunicat de presă. Capitalizarea de piaţă a Chevron era de aproximativ 350 de miliarde de dolari la închiderea pieţei de miercuri, ceea ce înseamnă că răscumpărarea ar reprezenta peste 20% din acţiunile companiei la preţurile actuale, potrivit CNBC.
 
Acest plan de răscumpărare urmează unui plan de 25 de miliarde de dolari promulgat în 2019. Vechiul plan se va încheia la sfârşitul lunii martie.
 
Consiliul de administraţie al Chevron a declarat, de asemenea, un dividend trimestrial de 1,51 dolari pe acţiune, o creştere de 6%. 
 
Noua plată, egală cu 6,04 dolari pe an, reprezintă un randament anual de aproximativ 3,4%, pe baza preţului de închidere de miercuri, de 179,08 dolari. Dividendul se va plăti pe 10 martie acţionarilor înregistraţi până la închiderea activităţii din 16 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO