Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex a cumpărat prin licitaţie active de 8,2 mil. euro de la CET Govora şi vrea să construiască o centrală de termoficare în Râmnicu Vâlcea

Chimcomplex a cumpărat prin licitaţie active de 8,2...

Autor: Tibi Oprea

09.11.2021, 14:01 4470

Chimcomplex (simbol bursier CHOB), companie care deţine platformele Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşt în legătură cu adjudecarea unui pachet de active de la CET Govora, societate în reorganizare judiciară, la licitaţia organizată de aceasta din urmă în data de 08 noiembrie 2021.

Pachetul de active a fost adjudecat la preţul de 8,22 mil. euro şi este compus din: staţia electrică de 110 Kv; gospodărie de combustibili solizi; secţia de tratare chimică a apei; racord gaze naturale; clădiri şi terenuri

“Adjudecarea activelor face parte din politica Chimcomplex de a-şi consolida şi securiza poziţia în domeniul energetic. Activele vor fi integrate în strategiile investiţionale ale Chimcomplex, urmând să fie utilizate la dezvoltarea unei centrale de cogenerare de mare capacitate şi înaltă eficienţă”, se arată în raportul publicat la BVB.

Dintr-un comunicat semnat de Constantin Rădulescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, reiese că societatea controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza vrea să construiască cu aceste active o centrală de cogenerare de înaltă eficienţă pengtru asigurarea termoficării. Până la finalizarea proiectului, CET Govora va continua să furnizeze agent termic.

Chimcomplex are 5,4 miliarde de lei capitalizare şi este controlată indirect de Ştefan Vuza prin CRC Alchemy cu o participaţie de 85,35%, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, deţine 9,96% din capitalul social.

Acţiunile CHOB înregistrează o creştere de 810% de la începutul anului, respectiv o multiplicare de peste nouă ori a valorii, pe fondul unor tranzacţii de 19,7 milioane de lei, arată datele BVB.

Marţi, la ora 14.20, acţiunile CHOB aveau un avans de 5,7%, pe rulaj de  arată datele BVB.

Chimcomplex a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri totale de 1,8 miliarde lei, faţă de 816 milioane lei în perioada similară din 2020, şi un profit net de 422 milioane lei, comparativ cu pierderi de 39 milioane lei la finele lunii septembrie 2020, potrivit raportului financair publicat la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO