Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex, avans de 9% luni după ce compania a anunţat că pe 17 ianuarie îşi transferă acţiunile pe piaţa principală a Bursei de la Bucureşti

Chimcomplex, avans de 9% luni după ce compania a...

Autor: Tibi Oprea

11.01.2022, 00:00 537

Acţiunile Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB), cel mai mare combinat de produse chimice din România, se tranzacţionau luni la ora 17.40 la preţul de 26,8 lei pe unitate, în urcare cu 8,94% faţă de preţul de închidere din şedinţa precedentă, pe fondul unor tranzacţii de 2,9 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Dinamica acţiunilor a venit după ce vineri, compania prezentă pe piaţa de capital locală din noiembrie 1996 a anunţat că în data de 17 ianuarie se va lista pe piaţa reglementată a Bursei, categoria Standard, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, parte a Sistemului Multilateral de Tranzacţionare.

În urma transferului pe piaţa principală, compania controlată de antreprenorul Ştefan Vuza prin vehiculul de investiţii CRC Alchemy Holding (85,35%) ar putea atrage şi investitori mari, precum fonduri de pensii, cărora legislaţia nu le permite să investească în companii din piaţa AeRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO