Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, anunţă încetarea temporară a activităţii din cadrul platformei Borzeşti, ca urmare a preţurilor la electricitate şi gaze

Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex

Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex

Autor: Eduard Ivanovici

17.08.2022, 18:12 1391

Chimcomplex (simbol bursier CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, a informat investitorii cu privire la închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei industriale Borzeşti pe o perioadă de 14 zile începând cu 18 august 2022, „având în vedere preţurile în creştere la energie electrică şi gaze naturale”, conform unui raport publicat astăzi la Bursă.

Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în respectiva perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile şi contractului colectiv de muncă.

La începutul lunii, compania a închis temporar platforma industrială Râmnicu Vâlcea, până la remedierea defecţiunilor şi repornirea furnizării de energie şi abur. Astfel, platforma a fost închisă pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 4 august.

Acţiunile CRC au pierdut 21% în 2022, fiind însă pe plus cu 110% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 66,3 milioane de lei, arată datele BVB. Valoarea de piaţă a companiei este de 6 miliarde de lei.

Din acţionariatul societăţii listate pe piaţa principală a BVB fac parte CRC Alchemy Holding (85,2%) şi statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (8,9%).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO