Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, îşi schimbă Consiliul de Administraţie şi aduce în echipă mai mulţi membri independenţi. Virgiliu Băncilă, vicepreşedintele companiei, se retrage după 55 de ani de activitate

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din...

Autor: Roxana Rosu

01.08.2022, 11:23 755

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, îşi schimbă de astăzi Consiliul de Administraţie şi aduce în echipă mai mulţi membri independenţi, Preşedintele Ştefan Vuza rămânând singurul reprezentant al acţionarului majoritar.

În acelaşi timp, Virgiliu Băncilă, vicepreşedintele Chimcomplex, se retrage după 55 de ani de activitate .

Doi dintre noii membri ai Consiliului de Administraţie sunt femei şi trei sunt cetăţeni străini.

“Experienţa internaţională şi cunoştinţele vaste despre industrie şi mediul de afaceri a celor 4 membri independenţi votaţi astăzi, precum şi celor 2 ce ni se vor alătura peste aproximativ 2 săptămâni, se aliniază perfect cu priorităţile Chimcomplex. Sunt încrezător că mărirea numărului de administratori de la 5 la 7 dintre care 6 vor fi independenţi va aduce un aport valoros consiliului nostru, pe măsură ce ne dezvoltăm. Este o premieră în România ca un acţionar majoritar să fie în minoritate (1 din 7) în consiliul companiei sale, asigurând astfel transparenţă actului de administrare. Două femei puternice şi încrezătoare ni s-au alăturat în boardul Chimcomplex, ceea ce este un alt câştig pentru companie. Cred că senioritatea şi entuziasmul noilor experţi este un avantaj pentru a continua să transformăm compania, astfel încât să încorporăm sustenabilitatea, digitalizarea şi experienţa internaţională în procesele noastre, în planul de investiţii şi practicile corporate”, a declarat Ştefan Vuza, Preşedintele Consiliului de Administraţie Chimcomplex.

Conducerea companiei a convocat adunare general a acţionarilor pe 12 august pentru aprobarea numirii a încă 2 administratori, numărul de administratori mărindu-se de la 5 la 7.

Obiectivul companiei este de a atrage mai mulţi experţi necesari unei bune analize în procesul decizional, ştiindu-se că piaţa globală trece prin mari turbulenţe

“Vreau să-i mulţumesc domnului Băncilă, pentru pasiunea şi dăruirea faţă de Chimcomplex şi acţionarii săi. Experienţa şi sfaturile sale în momentele critice ale evoluţiei companiei au fost de nepreţuit pentru consiliu şi pentru mine personal.” a mai adăugat Ştefan Vuza.

Cei 4 noi administratori Chimcomplex votaţi astăzi sunt:

►Madeline Alexander, administrator persoană juridică, are o experienţă internaţională de peste 30 de ani în audituri şi consultanţă financiară pentru numeroase companii locale sau internaţionale din diferite industrii, inclusiv industria chimică. În ultimii 23 de ani de activitate a fost partener în companii de audit din Big 4 (Deloitte şi KPMG). Ea este acreditată ca expert US GAAP şi IFRS în Statele Unite şi România. Este membră a Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), ASPAAS, CECCAR precum şi Expert Contabil Autorizat (CPA) în Statele Unite ale Americii. Madeline Alexander are cetăţenie română şi americană, iar pe lângă expertiza de nivel mondial în audit, domeniul financiar şi managementul riscului va fi de asemenea, şi dezvoltatorul relaţiilor cu mediul financiar internaţional.

►Gabriel Tischer, antreprenor, a condus timp de 20 de ani diferite companii, iar în ultimii 3 ani a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu. A fost propus din partea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

►Witold Urbanowski, CEO al CIECH Soda România în ultimii 9 ani, este un specialist cu o experienţă de peste 20 de ani în management operaţional, procese de restructurare şi administrarea afacerilor în domeniul industriei chimice

►Veronica Preoteasa are o experienţă de peste 37 de ani în industria chimică, din care 19 ani în poziţii de management, 10 ani de consultanţă în domeniul poliuretanilor şi antreprenoriat în comerţul şi distribuţia de produse chimice. Ea şi-a dezvoltat expertiza în domeniile cheie ale industriei chimice: marketing, investiţii, crearea şi lansarea de produse de nişă.

De asemenea, Chimcomplex l-a numit pe ing. Nicolescu Petru ca reprezentant al Statului Român în CA. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO