Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex, companie controlată de antreprenorul Ştefan Vuza, a încheiat S1 2021 cu afaceri de 1,1 miliarde lei, dublu faţă de nivelul din S1 2020, şi un profit net de 282 milioane lei

Chimcomplex, companie controlată de antreprenorul...

Autor: Roxana Rosu

03.08.2021, 09:34 686

Chimcomplex, compania care deţine platformele industriale Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 1,1 miliarde lei (233 mil.euro), dublu faţă de nivelul din perioada similară de anul trecut, şi un profit net de 282 milioane lei (57 mil.euro), de la pierderi de 27 milioane lei în S1 2020, potrivit raportului financiar publicat marţi.

Vânzările pe piaţa externă, în special spre pieţe din Uniunea Europeană, au reprezentat în semestrul I 2021 aproximativ 78% din totalul vânzărilor de produse.

“Chimcomplex a obtinut rezultate foarte bune in prima jumatate a anului 2021. Toti indicatorii nostri operationali si financiari au inregistrat o crestere remarcabila. Aceste rezultate au fost posibile datorita capacitatii noastre de inovare si muncii depuse pentru a reveni cu putere pe piata. Vreau sa le multumesc angajatilor Chimcomplex pentru angajamentul si implicarea lor. Aceasta forta colectiva ne-a permis sa crestem performanta companiei din ce in ce mai mult„ a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Ponderea cea mai mare din totalul vânzărilor o au principalele produse ale companiei, respectiv poliolii-polieterii şi soda caustică.  

Compania a avut în prima jumătate a anulu un rezultat EBITDA de 407 milioane lei (83 mil.euro, 36% din cifra de afaceri). Acest lucru a permis consolidarea pozitiei financiare a companiei si rambursarea a 52 de milioane de euro din creditele contractate in decembrie 2018 pentru achizitionarea activelor Oltchim.

Pentru a doua jumatate a anului 2021, Chimcomplex estimează consolidarea rezultatelor din S1 si continuarea strategiei de dezvoltare, inclusiv demararea proiectelor de chimie verde prin care sa deschidă un nou segment de produse.

In anul 2020 Chimcomplex a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Producătorul român este controlat indirect de Ştefan Vuza, prin intermediul CRC Alchemy Holding, holding financiar înfiinţat în 2018, înregistrat în Amsterdam, care are 85% la Chimcomplex. CRC Alchemy Holding este controlată indi­­rect de antre­prenorul Ştefan Vuza prin inter­me­diul CRC Impex Chemicals SRL

Chimcomplex are o capitalizare bursieră de 3,2 miliarde lei, iar de la începutul anului acţiunile s-au apreciat cu 454%, pe un rulaj de 7,9 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO