Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex închide temporar platforma industrială Râmnicu Vâlcea, până la remedierea defecţiunilor şi repornirea furnizării de energie şi abur

Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex

Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex

Autor: Eduard Ivanovici

03.08.2022, 16:38 510

Chimcomplex (simbol bursier CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, şi-a informat investitorii cu privire la închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei industriale din Râmnicu Vâlcea, se arată într-un document publicat la Bursă.

Platforma va fi închisă pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 4 august, până la „remedierea defecţiunilor tehnice apărute la CET Govora şi repornirea furnizării cu energie şi abur”.

CET Govora a informat Chimcomplex în legătură cu oprirea în avarie a generatoarelor G3 şi G4, urmată de un incendiu la cablurile de evacuare a energiei electrice şi deteriorarea cazanului de abur, devenit ulterior indisponibil.

„Aceste evenimente afectează funcţionarea platformei industriale a Chimcomplex din Rm. Vâlcea, în sensul că a fost întreruptă furnizarea energiei electrice şi a aburului industrial de către CET Govora, principalul furnizor de energie electrică şi abur industrial al platformei”, scrie compania în raportul de la BVB.

Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în aceasta perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază.

Acţiunile CRC pierdeau 2,88% spre finele sesiuni de tranzacţionare de astăzi, pe un rulaj de 22.000 de lei. Potrivit datelor BVB, capitalizarea societăţii este de 6,2 miliarde de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO