Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex: Suntem în faza de analiză a ofertelor finale de finanţare pentru preluarea Oltchim

Virgiliu Băncilă, vicepreşedinte Chimcomplex: Nu avem niciun risc să nu închidem tranzacţia, iar acum ne focusăm pentru a obţine o dobândă cât mai corectă.

Virgiliu Băncilă, vicepreşedinte Chimcomplex: Nu avem niciun risc să nu închidem tranzacţia, iar acum ne focusăm pentru a obţine o dobândă cât mai corectă.

Autor: Roxana Rosu

25.09.2018, 00:06 1269

Oltchim a intrat în insolvenţă în 2013 şi a primit aprobarea pentru un plan de reorganizare care prevede vânzarea activelor. Chimcomplex a câştigat cursa pentru achiziţionarea celor mai multe active ale combinatului, pentru 582 milioane de lei (127 mil. euro). 

Chimcomplex Borzeşti, companie care a semnat un acord de preluare a majorităţii activelor combinatului Oltchim, este în faza de analiză a ofertelor finale de finanţare primite de la instituţii de profil străine, spune pentru Ziarul Financiar Virgiliu Băncilă, vicepreşedinte Chimcomplex.

„Suntem într-un proces complex specific unei «tranzacţii internaţionale» şi nu doar a unei simple achiziţii. Astfel, s-a lucrat intens în ultimele 10 luni pe mai multe planuri de acţiune: juridic, administrativ, autorizaţii, audit, managerial, finan­ciar, HR, comunicare, prezentare strategii către parteneri, toate pentru a finaliza la timp întreaga tranzacţie.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO