Burse - Fonduri mutuale

Chromosome Dynamics, companie recent listată la Bursă, obţine prin IMM Invest un credit de 1 mil. lei pentru achiziţia de materii prime şi cheltuieli operaţionale

Chromosome Dynamics, companie recent listată la Bursă,...
21.06.2022, 00:00 149

Chromosome Dynamics (simbol bursier CHRD), afacere integrată de dezvoltare şi cercetare în agribusiness centrată pe soluţii de IT şi AI, a informat piaţa cu privire la contractarea unui credit IMM Invest pentru capital de lucru în valoare de 1 milion de lei de la Banca Transilvania.

Capitalul va fi folosit pentru achiziţia de materii prime pentru fabrică şi cheltuielile operaţionale, reiese dintr-un raport publicat luni la Bursa de Valori Bucureşti, semnat de directorul general Gabriel Ionel Mugurel. În 2020, primul an de funcţionare, grupul a avut o cifră de afaceri de aproape 1 milion de lei. în 2021, cifra de afaceri a crescut de aproape cinci ori, până la 4,6 mil. lei. Profitul net al companiei în 2021 a fost de 976.065 lei. Compania a debutat luna trecută pe piaţa AeRO a BVB la o capitalizare de 18,9 mil. lei.

Pentru 2022, Chromosome estimează o cifră de afaceri de 11 milioane de lei şi un profit brut de aproape 3 milioane de lei. Conform datelor BVB, acţiunile CHRD au crescut cu 2% în ultima lună, pe tranzacţii de aproape 100.000 de lei, valoarea de piaţă atingând în prezent 18,5 milioane de lei. Gabriel Ionel Mugurel deţine 75% din totalul acţiunilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO