Burse - Fonduri mutuale

Chromosome Dynamics, cu fondul Agista şi Bittnet în acţionariat, se listează la Bursă pe 5 mai prin Goldring

Chromosome Dynamics, cu fondul Agista  şi Bittnet în...

Autor: Cristina Bellu

27.04.2022, 09:45 399

Chromosome Dynamics, dezvoltator de soluţii IT & AI pentru agrobusiness, se va lista joi, 5 mai, pe SMT AeRO, administrat de Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier CHRD.

Compania a raportat afaceri de 4,75 mil. lei la finalul anului trecut şi estimează o creştere a veniturilor cu 600% la nivelul anului 2023, în baza produselor dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

”Ne-am propus să dăm un scop AI, iniţial în domeniul agro, unde avem expertiza şi să dezvoltăm, ulterior, constant. Orientaţi către viitor, este firesc să valorificăm şi potenţialul companiei pe piaţa de capital din România. Gândim dezvoltarea integrat, pe termen mediu şi lung, atât pentru companie, cât şi pentru potenţialii noştri investitori. Debutul oficial pe piaţa de capital marchează o nouă etapă în viaţa companiei şi ne-am propus să folosim toate mecanismele pe care aceasta ni le pune la dispoziţie pentru a ne dezvolta”, explică Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics.

În prezent, cel mai avansat proiect al companiei este Agrobazar, o platformă digitală care revoluţionează modul în care se desfăşoară la momentul actual procesele de consultanţă şi vânzare-cumpărare în domeniul agricol. De la momentul lansării din 2021 şi până în prezent, vânzările totale prin platformă au depăşit 2,5 milioane de lei. În total, website-ul www.agrobazar.ro a avut peste un milion de vizitări unice.

”Ne-am propus ca Agrobazar să fie un one-stop shop pentru agricultorii din România, menit să cuprindă tot sectorul agroalimentar în 12 mari categorii. (...) Odată cu lansarea aplicaţiilor mobile disponibile pentru descărcare în Google Play (Android) şi AppleStore (iOS), preconizăm că vânzările totale prin platformă vor atinge pragul de 8 milioane de lei până la finalul anului 2022. Simultan lucrăm la definitivarea şi, ulterior, la lansarea celorlalte proiecte de AI, ceea ce va oferi dimensiunea completă a Chromosome Dynamics ”, adaugă Mugurel Ionel.

Printre acţionarii companiei se numără Bittnet Systems, dar şi Agista, primul fond de investiţii românesc cu focus pe piaţa AeRO, care accelerează IMM-urile locale, prin infuzie de capital, know-how şi listarea acestora pe piata de capital.

”La Agista, am decis să susţinem Chromosome Dynamics deoarece activează în sectorul agri, un domeniu strategic pentru România, şi care, mulţumită proiectelor sale inovative, cum este Agrobazar, vine în sprijinul nevoilor fermierilor folosind avantajele tehnologiei moderne”, spune Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Chromosome Dynamics a desfăşurat în a doua jumătate a anului 2021 mai multe runde de finanţare, inclusiv un plasament privat, prin care a atras 3,4 milioane de lei, fonduri utilizate pentru dezvoltarea proiectelor de investiţii ale companiei. Finanţarea a fost intermediată de casa de brokeraj Goldring, care a asistat compania şi în derularea procesului de listare pe segmentul AeRO al Bursei de Valori Bucureşti. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO