Burse - Fonduri mutuale

Chromosome Dynamics, dezvoltator de soluţii IT & inteligenţă artificială pentru agribusiness, vrea să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti. Plasamentul privat de acţiuni, în T4/2021

Ionel Mugurel Gabriel, acţionar integral al Chromosome Dynamics: Ne dorim să aducem plus valoare domeniului în care activăm prin soluţii inovatoare. Chromosome Dynamics este o companie a viitorului care va reconfigura procesele, soluţiile şi perspectivele agrobusinessului.

Ionel Mugurel Gabriel, acţionar integral al Chromosome Dynamics: Ne dorim să aducem plus valoare domeniului în care activăm prin soluţii inovatoare. Chromosome Dynamics este o companie a viitorului care va reconfigura procesele, soluţiile şi perspectivele agrobusinessului.

Autor: Tibi Oprea

19.05.2021, 11:00 948

Chromosome Dynamics (CHRD), dezvoltator de soluţii IT & AI orientate pe agribusiness cu afaceri de 500.000 de euro după primul an de activitate, intenţio­nează ca în ultimul trimestru al anului 2021 să realizeze un plasament privat de acţiuni, iar ulterior să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti.

„Intenţionăm ca anul acesta să facem un plasament privat, ulterior listare la BVB. Data la care se va întâmpla acest lucru depinde foarte mult de evoluţia discuţiilor cu in­vestitorii privaţi interesaţi de busi­nessul nostru, respectiv de discuţiile pe care le vom avea cu brokerul cu care intenţionăm să mergem la Bursă“, declară antre­prenorul Ionel Mugurel Gabriel, cu o experienţă de peste 10 ani în agrobusiness. Chromosome Dynamics este o companie cu capital integral românesc creată în 2020 de Ionel Mugurel Gabriel, care a făcut parte anterior din echipa Norofert ocupând funcţia de director executiv.

Compania dezvoltă soluţii integrate, orientate către nevoile fermierilor şi agricultorilor în vederea tehnologizării 4.0 pentru agribusiness.

Un prim proiect digital al companiei CHRD este aplicaţia AGROBAZAR APP, ce reconfigurează modul în care se desfăşoară în prezent procesul consultanţă-vânzare-cumpărare prin aducerea pe piaţa globală a unor soluţii IT interconectate cu hardware şi software AI. Agrobazar este un one stop shop pentru agricultorii din România şi pune la dispoziţia fermierilor şi legumicultorilor consultanţă în agribusiness, utilaje agricole şi inputuri – seminţe, pesticide, îngrăşăminte.

Până astăzi, Agrobazar a atins 10.000 de utilizatori şi 150 de consultanţi independenţi înscrişi pentru a oferi consultanţă de specialitate viitorilor utilizatori ai aplicaţiei. În a doua jumătate a anului, aplicaţia Agrobazar va fi disponibilă pentru descărcare în Magazin Play (Android) şi AppleStore (iOS).

„Ne dorim să aducem plus valoare domeniului în care activăm prin soluţii inovatoare. Chromosome Dynamics este o companie a viitorului care va reconfigura procesele, soluţiile şi perspectivele agrobusiness-ului. Aplicaţia Agrobazar este un punct de start şi nu vrem să ne oprim aici“, mai spune  Ionel Mugurel Gabriel.

Cu aplicaţia Agrobazar, la care se lucrează de anul trecut, antreprenorul are în plan venituri de 1 milion de euro până la finalul acestui an, iar în 2022 se doreşte atingerea pragului de 2 milioane de euro şi peste 50.000 de utilizatori. Compania doreşte vânzarea aplicaţiei Agrobazar ”as a service” în Ungaria, Austria, Germania, Polonia şi Italia.

În 2023 se plănuieşte dezvoltarea de soluţii hardware intercontectate cu aplicaţia Agrobazar, cu scopul identificării exacte a problemelor cu care se confruntă fermierii, respectiv cu oferirea de soluţii real-time, cum ar fi de exemplu planuri complexe de tratament, direct în aplicaţie.

Potrivit datelor de la Confidas.ro, Chromosome Dynamics este controlată integral de Ionel Mugurel Gabriel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO