Burse - Fonduri mutuale

Cinca lasa Flamingo pe mana lui Adamescu

Cinca lasa Flamingo pe mana lui Adamescu

Cinca: Forta de negociere s-a mutat la banci

22.09.2009, 17:38 34

Dragos Cinca, fondatorul electroretailerului Flamingo, a predatconducerea companiei catre familia Adamescu la cincisprezece anidupa ce a fondat-o, iar acum planuieste sa iasa total din afacerein 2011.

"Pentru exit am fixat 2011 ca orizont de timp pentru a ma gandila acest subiect. Pana atunci trebuie sa avem oameni potriviti caresa se ocupe de companie si am incredere in noul lidership al firmeisi in domnul Adamescu", a spus Cinca.

Deocamdata insa actionarii sunt implicati mai mult decat in aniitrecuti in conducere dupa ce au fost nevoiti sa renegociezepersonal contractele cu partenerii.

"Dimensiunea crizei a motivat asta. Managementul a lucrat, darforta de negociere s-a mutat la banci, actionari si dezvoltatoriide spatii comerciale", a explicat el.

Cinca, Dan Adamescu si Alexandru Tiriac detin peste 70% dinactiunile Flamingo.

Dupa ce in ultimele luni a inregistrat scaderi de vanzari de 45%si pierderi de peste 5 milioane de euro, Flamingo se lupta sarespire prin planul de refinantare pus la punct de actionari, carepresupune o emisiune de obligatiuni de 7 milioane de euro siajutorul bancilor partenere. "Bancile s-au angajat in scris ca vorsustine cu 10 milioane de euro planul de finantare, pe langa cele 7milioane de euro ale actionarilor."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO