Burse - Fonduri mutuale

Cine a gestionat procesul de despăgubire la ANRP

Ingrid Zaarour

Foştii proprietari: Mii de persoane îşi vând dosarele de despăgubire. ANRP ar trebui desfiinţată

Autor: Roxana Pricop

31.08.2011, 00:01 1281
Ingrid Zaarour, 36 de ani, susţinută de PNL

A fost primul preşedinte al ANRP, fiind numită în funcţie cu sprijinul Partidului Naţional Liberal.

A avut cel mai lung mandat de conducere, de patru ani, din 2005 până în februarie 2009. Ea a făcut parte şi din conducerea Fondului Proprietatea. Este licenţiată în ştiinţe juridice şi are o diplomă post-universitară în drept internaţional obţinută la Universitatea de Drept din Bucureşti. A fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor. Potrivit relatărilor din presă, ea a fost "protejata" lui Bogdan Olteanu (finul fostului premier Călin Popescu-Tări­ceanu, cel care a înfiinţat Fondul Proprietatea).

Anca Opre, 33 de ani, susţinută de PSD

A avut cel mai scurt mandat de preşedinte: 8 luni, din februarie până în octombrie 2009. A făcut parte şi din conducerea Fondului Proprietatea.

A fost consiliera fostului preşedinte al PSD Mircea Geoană, şi consiliera ministrului Justiţiei în 2004. Anca Opre, originară din Baia Mare, a fost membru în Consiliul Naţional de Integritate şi a candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 într-un colegiu din Giurgiu, dar nu a reuşit să obţină mandatul. Anca Opre este lector universitar şi doctorand la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir din Bucureşti, potrivit celor mai recente informaţii disponibile.

Crinuţa Dumitrean, 36 de ani,susţinutăde PD-L

Este la conducerea ANRP din octombrie 2009. Ea a venit de la Bistriţa, pe filiera lui Ioan Oltean, secretarul general al PD-L.

Crinuţa Dumitrean a făcut parte şi din conducerea Fondului Proprietatea. Licenţiată în economie şi drept, ea a finalizat în 2009 un doctorat la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj în doctrine economice.

Din 2008 până în 2009 a fost consilier la Parlamentul European, în condiţiile în care anterior a ocupat funcţia de director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO