Burse - Fonduri mutuale

Cine a pierdut şi cine a câştigat pe bursele americane în S1/2019

Business internaţional

Cine a pierdut şi cine a câştigat pe bursele americane...

Autor: Tibi Oprea

01.07.2019, 00:06 214

La finalul anului trecut, încrederea in­ves­titorilor în situaţia economică scădea în con­textul în care Fed-ul dădea de înţeles că ar putea majora în continuare ratele do­bânzilor, determinând astfel scăderi masive ale preţurilor acţiunilor, pentru ca la finalul lunii iunie sentimentul acestora să se inverseze pe fondul noii politici a Rezervei Federale de reducere a dobânzilor, potrivit Market Watch.

Astfel, în perioada de aproape şase luni încheiată la 27 iunie, principalii indicii externi au înregistrat creşteri, de la 13,7% în cazul indicelui Dow Jones până la 21,6% pentru indicele Nasdaq 100. Indicele S&P 500 a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere de 16,7%, în timp ce Nasdaq Composite a avut un avans de 20,7%, potrivit FactSet.

Spre comparaţie, în cel de-al patrulea trimestru al anului 2018, Dow Jones înregistra minus 11,8%, S&P 500 scădea cu 14%, Nasdaq Composite avea minus 17,3%, iar scăderea indicelui Nasdaq 100 era de 16,8%.

Sectorul de informaţii şi tehnologie a înre­gistrat cea mai mare creştere din rândul companiilor incluse în indicele S&P 500, respectiv un plus de 26,9%, în timp ce la polul opus sectorul de sănătate a înregistrat un avans de 7,7%.

Cel mai ridicat ritm de creştere l-a avut Coty, producător francez de cosmetice prezent şi în România prin filiala Coty Cosmetics România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO