Cine controlează BRD, a treia bancă din România, şi unde se duc dividendele record

13 mar 2018 Autor: Liviu Popescu

Morgan Stanley a ieşit de pe lista celor mai mari 10 acţionari ai BRD.

Francezii de la Société Générale, SIF Transilvania şi Fondul Proprietatea sunt cei mai mari trei acţionari ai BRD, a doua cea mai valoroasă bancă de la bursa românească după Banca Transil­vania, şi controlează 66,6% din capitalul social, potrivit informaţiilor disponbiile în Convocatorul Acţionarilor.

Cel mai mare acţionar este Societe Generale cu 60,17%, dar ierarhia pe podium s-a schimbat în sensul în care deţinerea Fondului Proprietatea s-a diminuat de la 3,64% la 3,14% la finele anului 2017, ceea ce poziţionează Fondul pe locul trei. Pe locul al doilea a urcat SIF Transilvania cu 3,25%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2018

 
Cuvinte cheie:
brd
, banca
, control
, dividende
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide