Burse - Fonduri mutuale

Cine este Mircea Mihăilescu, 74 ani, acţionar semnificativ al TTS şi cel care a vândut acţiuni de 145 mil. lei

Cine este Mircea Mihăilescu, 74 ani, acţionar...

Autor: Eduard Ivanovici

10.06.2021, 13:00 10062

Antreprenorul Alexandru Mircea Mihăilescu deţine în prezent 25,3% din Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, după ce a vândut 7,5 milioane de acţiuni la un preţ de 19,2 lei per acţiune în urma ofertei de listare. Astfel antreprenorul a încasat circa 145 mil. lei în contextul în care a vândut jumătate din deţinerea pe care o avea la TTS.

Toţi cei 14 acţionari ai TTS, inclusiv un fost ministru de finanţe, au vândut acţiuni în oferta de 288 mil. lei. Alexandru Mircea Mihăilescu, 74 de ani, născut în comuna Chiroiu (judeţul Ialomiţa) deţine în prezent funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie TTS, ocupând această poziţie din decembrie 2007. Anterior, antreprenorul a fost administrator executiv al TTS în perioada 1998-2011.

Mandatul actual de membru al Consiliului de Administraţie, respectiv de preşedinte al Consiliului de Administraţie TTS, va expira pe 8 martie 2023. Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Afaceri Internaţionale şi Economie, Mircea Mihăilescu a ocupat în ultimii cinci ani funcţii de conducere în CNFR Navrom şi a deţinut poziţia de director al Administraţiei Zonei Libere Sulina, potrivit prospectului de listare a TTS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO