Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt cei mai bogaţi afacerişti de la bursa românească: moguli telecom, bancheri, farmacişti

Cine sunt cei mai bogaţi afacerişti de la bursa...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2017, 00:07 2514

 Emitenţii listaţi pe segmentul principal de tranzacţionare au 24 de acţionari raportaţi la bursă cu 3,5 miliarde de lei investiţi în acţiunile companiilor la care ei sunt fie directori generali, preşedinţi, fie acţionari, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor BVB. 

Cea mai mare deţinere este cea a lui Zoltan Teszari, discretul antreprenor orădean care a fondat compania de telecomunicaţii Digi. În prospectul de listare al Digi se arată că Teszari controlează 56,9% din Digi, ceea ce înseamnă că la o capitalizare de circa 3,9 mld. lei, participaţia lui Teszari valorează 2,3 mld. lei. 

Pe locul doi se poziţionează omul de afaceri Horia Cior cilă, fondator şi preşedinte al Băncii Tran silvania, cel mai tran zacţionat emitent de la bursa românească în 2016. Potrivit raportului băncii aferent anului 2016, Ciorcilă de ţine 4,3% din instituţia de credit direct şi împreună cu acţio narii BT Castorius Limited şi Thelteck Limited. 

Raportarea individuală nu este disponibilă. Astfel Horia Ciorcilă deţine împreună cu BT Castorius Limited şi Thelteck Limited un portofoliu de acţiuni TLV în valoare de 432 mil. lei la preţul de tranzacţionare de ieri de 2,745 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO