Burse - Fonduri mutuale

Consorţiul BCR, Intercapital, Swiss a depus singura ofertă pentru vânzarea a 15% din Transelectrica

Autor: Stefan Musgociu

06.10.2011, 13:32 310

Consorţiul format din BCR, Intercapital Invest şi Swiss Capital a depus joi singura ofertă pentru intermedierea operaţiunii prin care statul vrea să vândă pe bursă 15% din acţiunile Transelectrica.

Oferta va fi deschisă la ora 11:00 pentru verificarea documentelor, iar ulterior aceasta va fi analizată de o comisie.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost joi, 06 octombrie, ora 10:00. Iniţial, ofertele trebuiau depuse până la 29 septembrie, însă a termenul a fost amânat cu o săptămână la solicitarea unor posibili intermediari ai ofertei, dar şi pentru acordarea unor clarificări.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să vândă pachete minoritare de acţiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica şi Transgaz. Acţiunile Transelectrica au închis sesiunea de miercuri la un preţ în stagnare, de 16,8 lei pe unitate. La această cotaţie, pachetul de 15% din acţiunile companiei este evaluat la 184,72 milioane lei (42,8 milioane de euro), iar capitalizarea totală se ridică la 1,23 miliarde lei.

Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, declara miercuri că statul ar trebui ceară un preţ inferior cotaţiei bursiere a Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN) pentru a se asigura că ofertele pentru vânzarea a 15% din acţiunile celor două companii se vor derula cu succes.

Statul a încercat să vândă în acest an aproape 10% din acţiunile OMV Petrom, însă oferta a eşuat pentru că investitorii au considerat că preţul cerut era prea mare, mai ales în condiţiile în care pieţele financiare internaţionale trec printr-o perioadă agitată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO