Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt greii care lucrează la cea mai mare ofertă publică de vânzare de acţiuni din istoria României: Citigroup, Erste, Jefferies, Morgan Stanley

Cine sunt greii care lucrează la cea mai mare ofertă...

Autor: Eduard Ivanovici

11.06.2023, 15:07 2565

Printre numele grele din spatele procesului de listare a Hidroelectrica la Bursa de la Bucureşti numără Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group Bank AG, Jefferies GMBH şi Morgan Stanley Europe SE, cele patru companii acţionând în calitate de coordonatori globali comuni ai ofertei.

Pe de altă parte, Banca Comercială Română SA, Barclays Bank Ireland PLC, Bank of America Securities Europe SA, UBS Europe SE, UniCredit Bank AG şi Wood & Company Financial Services acţionează în calitate de deţinători comuni ai Registrului de Subscrieri, se arată într-un comunicat.

Auerbach Grayson, BRD – Groupe Société Générale, S.S.I.F. BT Capital Partners S.A. şi S.S.I.F. Swiss Capital S.A. sunt manageri comuni principali.

Celebra bancă Rothschild este consultantul Fondului Proprietatea în procesul de listare a Hidroelectrica la Bursă. La rândul său, compania de stat este ajutată în IPO de STJ Advisors

Marţi, Hidroelectrica – companie evaluată la 54,3 miliarde de lei – şi-a anunţat oficial intenţia de listare pe piaţa românească de capital, în urma vânzării parţiale sau integrale a pachetului de 20% deţinut de acţionarul Fondul Proprietatea.

În funcţie de procent, evenimentul ar putea marca cea mai mare ofertă publică iniţială din istoria Europei de Est, peste retailerul polonez Allegro.

Hidroelectrica a avut venituri de 3,37 miliarde de lei în T1/2023, cu 37% peste nivelul intervalului similar de anul trecut. Profit net a ajuns la 1,74 miliarde de lei, plus 34% faţă de T1/2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO